Actie 2016

Fanfare OBK

Brimata heeft de opbrengst van de actie in 2016 zoals gewoonlijk besteed aan doelen welke te maken hebben met jeugdwerk in ons speelgebied.

Eén van de ingebrachte doelen was de jeugdafdeling van Fanfare OBK in Westervoort.

OBK gaf op 5 november haar najaarsconcert in Zalencentrum Wieleman in Westervoort.
In een sfeervolle ambiance werden nummers van Hollandsche Meesters ten gehore gebracht. Daarbij gaf ook de jeugdafdeling van OBK acte de présence. Zij gaf blijk van de aanwezigheid van veel talent, waarmee de toekomst van OBK er rooskleurig uitziet.
Alle jeugdleden bekwamen zich in het spelen van instrumenten en kunnen daar ook diploma’s voor halen. Dat opleidingsprogramma brengt de nodige kosten voor OBK met zich mee. Hans Breunissen, lid van Brimata, heeft in 2016 de jeugdafdeling van OBK aangedragen als één van de doelen voor de opbrengst van 2016 en dit doel werd met € 400,= gehonoreerd door de leden van Brimata.
Voor de uitreiking van de donatie was Brimata door OBK uitgenodigd om het najaarsconcert bij te wonen en in de pauze de cheque ter waarde van € 400,= uit te reiken.
Na het optreden van de jeugdafdeling nam de voorzitter van OBK, Ronnie Gerretzen, het woord. Recentelijk zijn er 3 jeugdleden geslaagd voor verschillende niveaus en zij werden door Ronnie in het zonnetje gezet. Daarna introduceerde Ronnie de gasten van Brimata.
Willem te Dorsthorst vertelde kort iets over het ontstaan van Brimata en de reden van onze aanwezigheid vandaag. Vervolgens legde Hans Breunissen het doel van Brimata verder en deelde hij de zaal mede dat Willem en hij namens Brimata een cheque mochten overhandigen. De cheque werd onder luid applaus van de zaal namens OBK in ontvangst genomen door de drie gelaagde jeugdleden.

De voorzitter van OBK bedankte Brimata voor de donatie en wenste onze vereniging veel succes in 2017 en de daaropvolgende jaren.
Namens Brimata wenste Willem te Dorsthorst OBK een mooie en succesvolle toekomst met een bestendoge instroom van nieuwe jeugdige leden.
De aanwezigen leden van Brimata hebben met veel plezier (een deel) van het najaarsconcert bijgewoond en kunnen vaststellen dat de donatie goed besteed zal worden. Het was een voorrecht om hierbij aanwezig te mogen zijn.