Actie 2012

De opbrengst van de Sinterklaasactie van 2012 is aan een viertal goede doelen geschonken. Het betreft hier:

“Scouting Miguel Pro” te Arnhem;

“Muziekvereniging Volharding” te Huissen

“Sinterklaas Voedselbank” te Arnhem;

“Willem Alexander Scouting Arnhem” te Arnhem;

 

“Scouting Miguel Pro” te Arnhem

Miguel Pro is een van de oudste waterscouting-groepen in Nederland, opgericht in 1928 en sinds 1951 gevestigd aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem,in het nieuwe drijvende clubgebouw.

2012
Miguel Pro Waterscouting is onderdeel van Scouting Nederland en maakt deel uit van de Regio Klein Gelderland en de Admiraliteit Neder-Rijn (admiraliteit 16).
De Miguel Pro bestaat uit een aantal speltakken, waarvan de Robben er één is. De Robben (7 tot 11 jaar) gaan bijna elke week het water op, en maken hierbij gebruik van hun eigen boten, de zogenaamde Juniorvlotten.
De schenking zal besteedt worden aan spellen/buitenspelmateriaal en een bolderkar.
“>Website: www.miguelpro.nl

“Muziekvereniging Volharding” te Huissen

De slagwerkgroep van Volharding bestaat uit zo’n 15 leden. Ze geven geregeld, in samenwerking met het A-orkest, een concert maar er worden, ook concerten gegeven waarbij alleen de slagwerkgroep te beluisteren is. Het grootste gedeelte van deze groep is in 2011 begonnen als jeugdslagwerkgroep. In juni 2012 hebben zij meegedaan aan een podiumconcours dit heeft geresulteerd in een uitnodiging om mee te doen aan het Nederlands kampioenschap in februari 2013.
2012b
De (jeugd)slagwerkgroep repeteert iedere donderdagavond van 17.00 tot 22.00 uur onder leiding van Melvin Puijn. Op het NK slagwerkconcours 2013 hebben ze een 2e plaats behaald. De schenking is gebruikt voor een bijdrage aan de kosten voor het NK slagwerkconcours.

Website: http://www.volhardinghuissen.nl/orkesten/slagwerkgroep/

 

“Voedselbank” te Arnhem

De voedselbank heeft in Arnhem en omstreken 22 uitgiftepunten. De Voedselbank Arnhem werkt uitsluitend met vrijwilligers. Onze ca. 350 vrijwilligers zorgen er voor dat wekelijks ongeveer 3.000 klanten van een voedselpakket voorzien konden worden. Voedselbank Arnhem is voor de dagelijkse kosten voor een zeer belangrijk deel afhankelijk van schenkingen en donaties.

2012c
Bij verschillende uitgiftepunten worden er door lokale winkeliers en bewoners ook regelmatig acties gehouden voor cadeautjes en dergelijke. De schenking van Brimata aan de Voedselbank Arnhem zal in de vorm van cadeaucard zijn, welke tbv de kinderen in het pakket worden gestopt rond sinterklaastijd 2013.

Website: www.voedselbankarnhem.nl

 

“Willem Alexander Scouting Arnhem”

WASA is een groep jongeren die ondersteuning biedt aan de scoutinggroepen van Regio Klein Gelderland en andere Scouting Activiteiten op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Dit gebeurt door het leveren van middelen (blokhutten, materiaal) of mensen. De blokhutten zijn uitgeleend aan scoutinggroepen tijdens de MKZ of verbouwingen. Maar ook wordt materiaal uitgeleend voor regionale en landelijke activiteiten. De schenking zal besteedt worden aan het vervangen van de zoldervloer/plafond, van één van de blokhutten.

Website: www.scoutingwasa.nl

2 thoughts on "Actie 2012"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *