Actie 2013

De opbrengst van de Sinterklaasactie van 2013 is aan twee goede doelen geschonken. Het betreft hier:- “Ziekenhuis Rijnstate” te Arnhem- “Gezinshuis Velp (Stichting Meander)” te Velp


“Ziekenhuis Rijnstate” te Arnhem

Op dinsdag 15 april zijn er op het kindercentrum heel veel (350!) girafjes overhandigd voor de patiëntjes.

De vereniging Brimata heeft deze geschonken. Deze vereniging bestaat al vanaf 1946 met het doel jeugdwerk in Arnhem te ondersteunen. Zij doen dit door elk jaar de Sinterklaasactie te organiseren waarbij zij huisbezoeken afleggen en de opbrengst delen over doelen die uitgezocht worden of die ondersteuning vragen.
Patiëntjes op het kindercentrum die wat extra’s verdienen omdat het allemaal toch wel moeilijk en spannend is wat hier allemaal moet gebeuren, worden soms verrast met een extra attentie.

Ko is een giraf. En Ko is een beetje het logo van het kindercentrum die op veel plaatsen en in veel vormen terugkomt. Erg leuk dus dat wij dus weer leuke knuffel-Ko’s hebben gekregen om de kinderen mee te verwennen.

We zijn er erg blij mee! Namens de kinderen en het personeel: héél erg bedankt!

 

2013


“Gezinshuis Velp (Stichting Meander)” te Velp

Het gezinshuis in Velp is onderdeel van Stichting Meander. Zo is hierbij ook het St. Nicolaasinternaat Nijmegen en nog een gezinshuis aangesloten. Stichting Meander biedt huisvesting, verzorging en opvoeding aan kinderen van ouders of personen met een vanwege het beroep trekkend en/of varend bestaan. De 10 internaten en drie gezinshuizen van Meander zitten door heel het land. Gezinshuis Velp bestaat vanaf 1989, is kleinschalig en biedt kinderen van schippers en kermisexploitanten een thuis.  Renate Sloot is verantwoordelijk voor het ‘gezinsleven’ in het huis. Ze biedt een veilige en gezellige plek voor kinderen van verschillende leeftijden. Persoonlijke aandacht en een eigen plekje voor elk kind staat centraal. Het gezinshuis zal naar verwachting ook gaan fungeren als gezinsvervangend tehuis. Gezien uitjes e.d. niet gesubsidieerd worden, is de schenking bedoeld voor een uitje met de kinderen.

Het werd een dagje uit naar Amsterdam. Hierbij ontbrak het niet aan een rondvaart door de grachten en zijn Madame Tussauds, de Dam en de Kalverstraat bezocht. Uiteraard hebben ze genoten van een lekkere lunch. Uiteindelijk een geslaagd dagje uit voor de kinderen, ondanks de gevallen regen.

http://www.sintnicolaasinternaat.nl/gezinshuizen/velp

6 thoughts on "Actie 2013"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *