Actie 2009

De opbrengst van de Sinterklaasactie 2009 is opgesplitst en naar een viertal goede doelen geschonken. Het betreft hier:

“De Klup Over-Betuwe” te Over-Betuwe De Klup Arnhem” te Arnhem “Scouting Sint Jorisgroep” te Westervoort “RAV” Regionale Ambulance Voorziening te Arnhem

De Klup Over-Betuwe

In 2007 mocht de Klup ook al een cheque in ontvangst nemen. In tegenstelling tot de eerste gedachte in 2007 heeft de Klup hiervoor een virtueel spel ofwel een Wii aangeschaft. Tevens was er nog een bedrag over waar een laptop voor gekocht is voor de leden.

Het geschonken bedrag van 2009 zal worden besteedt aan een bustrip ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Klup. Eén van de leden van de Klup nam de cheque in ontvangst.

Zoals gebruikelijk werd de Soosavond afgesloten met een disco, waar menig lid flink met de voetjes van de vloer ging.

Website: www.de-klup.nl

De Klup Arnhem

Evenals de klup Over-Betuwe kreeg ook de Klup Arnhem dit jaar weer een cheque uitgereikt. De cheque werd overhandigd aan één van de vrijwilligers, die naast de organisatie van de klup-avonden, ook behoort tot de organisatie van de jaarlijkse vakantie voor de klupleden. De schenking zal dit jaar besteed worden aan een dagje uit tijdens de jaarlijkse vakantie. Dit uitje zal zijn naar kasteel Huis Bergh te ’s Heerenbergh.

Website: www.de-klup.info

 

Sint Jorisgroep Westervoort

De Sint Jorisgroep van Scouting Nederland bestaat uit Welpen, Scouts en Explorers en komen op zaterdag bijeen. In het onderkomen, aan de Noordelijke Parrallelweg te Westervoort, langs het spoordijk heeft elke groep zijn eigen lokaal, echter zijn de leden vaker buiten te vinden! Er worden leuke activiteiten voor en door de leden georganiseerd. Zo beschikt de groep op het terrein over een kampvuurkuil en wordt er jaarlijks een zomerkamp georganiseerd. Onder het toeziend oog van de wethouder uit Westervoort werd de cheque overhandigd aan de jeugdleden van de scouting.

In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar. De grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland viert deze mijlpaal met diverse nationale en lokale jubileumactiviteiten. Scoutinggroep St. Joris uit Westervoort viert dit feest volop mee.

I.v.m. extra kosten voor de jubileum zal de St. Jorisgroep hier de schenking aan besteden. Op de dag van de cheque-uitreiking, werd door de scoutingleden nog gecollecteerd voor een ander goed doel, nl. Jantje Beton.

Website: http://sites.google.com/site/stjorisgroep/

 

RAV (Regionale Ambulance Voorziening)

De ambulancezorg vormt een belangrijke schakel in het systeem van de spoedeisende en niet spoedeisende hulpverlening. Door de jaren heen heeft de ambulancezorg zich ontwikkeld. Van puur transport van patiënten naar een kwalitatief hoogwaardige gezondheidsvoorziening.

De ambulancedienst krijgt uiteraard ook te maken met kinderen, die zelf een ongelukje gehad hebben dan wel een ouder en het kind er van overstuur is. Voor deze kinderen heeft de ambulancedienst een teddybeer, die voor wat afleiding kan zorgen. De zogeheten Good Bear is een lichtbruine teddybeer met donkere ogen en een vrolijke strik. De knuffel maakt kinderen rustiger en geeft een beetje troost. Het ambulancepersoneel kan daardoor makkelijker doen wat nodig is. Het idee voor de Good Bear is ontstaan in Amerika. Sinds 1992 wordt er ook in Nederland met de knuffelbeer gewerkt.

 

De cheque werd uitgereikt aan de regiodirecteur van de ambulancezorg en zal omgezet worden om de voorraad Good Bears weer aan te vullen.

Website: www.hvdgm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *