Actie 2004

De Klup

De opbrengst van de Sinterklaasactie in 2004 ging eveneens naar “De Klup” uit Arnhem.

Hieronder het dankwoordje van de Klup:

Wat betekent Brimata voor De Klup. Daar kan ik kort in zijn. “Veel” Hier bent u uiteraard niet tevreden mee. Ik zal het uitleggen. De Klup is een stichting die vrije tijdsbesteding bied aan mensen met een verstandelijke beperking. In de regio Arnhem zijn wij al 35 jaar actief. Bij De Klup zijn 287 leden die gebruik kunnen maken van een eigen Klupgebouw daar zijn ze op de woensdagavond of vrijdagavond welkom en op de zaterdag is er een zwemgroep actief in zwembad De Koppel. Daarnaast verzorgen wij voor 53 leden ieder jaar een vakantie in Nederland. Dit alles wordt begeleid door vrijwilligers. De mensen die met ons mee gaan betalen voor 7 dagen vakantie een erg laag bedrag. Ze krijgen daar voor een week met diverse activiteiten aangeboden en een uitstapje.

Maar nu wat betekent Brimata voor ons? Als Sinterklaas weer in het land is dan regelt Brimata dat er vóór 5 december op een vrijdagavond Sinterklaas en zijn Pieten langs komen. Op deze avond ontstaat er een waar feest. Sinterklaas en zijn Pieten doen dan mee aan de activiteiten die er zijn. Of het nu sjoelen, biljarten, handweken, handenarbeid of dansen in de disco is, ze doen overal aan mee. Ja, en je geloofd het niet zelfs Sinterklaas danst ondanks zijn hoge leeftijd gewoon mee. Zo kwam ook in 2004 Sinterklaas en zijn pieten weer langs. Zoals het meestal gaat als Sinterklaas komt, had hij een cadeautje bij zich nauw….. zeg maar een cadeau. Jaap ( hoofdleiding vakantie) moest samen met Bram ( voorzitter) bij Sinterklaas komen. Sinterklaas had een cheque bij zich op deze cheque stond een bedrag wat besteed moest worden aan de vakantie van 2005. Uiteraard waren wij hier erg blij mee.

27 mei dit jaar was het dan zover, 53 leden en 16 vrijwilligers gingen naar Evertsoord in Noord-Limburg. Deze vakantie had als thema het Wilde Westen. Al heel gauw werden er totempalen gemaakt en over al werden posters op gehangen van gezochte personen. Als je goed keek kon je zien dat het leiding was. Naast levend ganzenbord, waar een paar bestuursleden van Brimata aan hebben meegeholpen. Zijn we ook naar De Beekse Bergen geweest. Ondanks het weer wat een beetje druilerig was hebben we een hele plezierige dag gehad. Dank zij het bedrag wat op de cheque stond was het onder andere mogelijk om naar De Beekse Bergen te gaan. Sinterklaas ( Brimata) nog maal onze dank.

Dank u wel, namens iedereen die mee op vakantie is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *