Huisbezoek

Als de Sint bij u thuis op bezoek komt neemt hij in ieder geval twee Zwarte Pieten mee en soms een derde Pietje die als stagiaire van de Pietenschool ervaring hoopt op te doen. Daarnaast is de secretaris (tevens chauffeur) van de Sint ook van de partij. De Sint stelt het zeer op prijs als de kinderen uit volle borst ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht’ zingen. Sinterklaas begroet alle kinderen en overige aanwezigen. Daarna neemt de Sint plaats op de grote stoel.

De Zwarte Pieten zingen graag eerst een paar liedjes met de kinderen. Daarna zal Sinterklaas de kinderen één voor één uitnodigen om bij hem te komen. In zijn Grote Boek staat natuurlijk over ieder kind wat geschreven. Eventueel kan de Sint cadeautjes uitdelen. Natuurlijk kunnen er foto’s gemaakt worden.

Helaas heeft de Sint een druk schema rond 5 december, er zijn natuurlijk heel wat zoete kinderen die hij graag wil bezoeken. Daarom zal de Sint na een kort afscheid zijn weg weer moeten vervolgen. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder het welbekende liedje ‘Dag Sinterklaasje, dag, dag…